Dzień Gastronomii i Oliwa, Wino, Cava
W Teatrze Kamienica w Warszawie ma dziś (17 października 2011) miejsce konferencja pt. Dzień Gastronomii i Oliwa, Wino, Cava.
Program spotkania
12.00 – Oficjalne otwarcie
12.15 – Wykład: Wino – łącznik kultur
Wykładowca: Dra. Cristina González Caizán
Uniwersytet Warszawski
Od lutego 2005 r. pracuje jako adiunkt w Ośrodku Badan nad Tradycją Antyczną w Polsce i
Europie Środkowo-Wschodniej Uniwersytetu Warszawskiego
12,45 – Wykład: Historia i współczesność kuchni katalońskiej
Wykładowca: Joan Antoni Pestaña,
Fundator PORTUCAT, firma promująca małe i średnie przedsiębiorstwa w Katalonii
13.15 – Microgastronomia : Świat grzybów
Wykładowca: Manuel Niell,
Biolog specjalista mykologii i etnobiolog
13,45 – Wykład Ziemia gajów oliwnych
Wykładowca: Alexandre Clos
Inżynier chemii środowiskowej
14.30 – warsztaty
35 przedstawicieli winnic, producenci oliwy i gastronomii zaprezentują swoje produkty zaproszonym gościom i publiczności
18.00 – Zamknięcie konferencji
Więcej na https://www.facebook.com/event.php?eid=150518381711195