Dodaj informację! winnice, targi win, enoturystyka

Dzień Gastronomii i Oliwa, Wino, Cava

W Teatrze Kamienica w Warszawie ma dziś (17 października 2011) miejsce konferencja pt. Dzień Gastronomii i Oliwa, Wino, Cava.

Program spotkania

12.00 – Oficjalne otwarcie

12.15 – Wykład: Wino – łącznik kultur
Wykładowca: Dra. Cristina González Caizán
Uniwersytet Warszawski
Od lutego 2005 r. pracuje jako adiunkt w Ośrodku Badan nad Tradycją Antyczną w Polsce i
Europie Środkowo-Wschodniej Uniwersytetu Warszawskiego

12,45 – Wykład: Historia i współczesność kuchni katalońskiej
Wykładowca: Joan Antoni Pestaña,
Fundator PORTUCAT, firma promująca małe i średnie przedsiębiorstwa w Katalonii

13.15 – Microgastronomia : Świat grzybów
Wykładowca: Manuel Niell,
Biolog specjalista mykologii i etnobiolog

13,45 – Wykład Ziemia gajów oliwnych
Wykładowca: Alexandre Clos
Inżynier chemii środowiskowej

14.30 – warsztaty
35 przedstawicieli winnic, producenci oliwy i gastronomii zaprezentują swoje produkty zaproszonym gościom i publiczności

18.00 – Zamknięcie konferencji

Więcej na https://www.facebook.com/event.php?eid=150518381711195

Warszawa Katalonia Cava

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*