Europa na widelcu we Wrocławiu
Festiwal kulinarny „Europa na widelcu” we Wrocławiu (4 czerwca 2011) to okazja do skosztowania ponad sześćdziesięciu potraw z krajów całej Europy, a także degustacji win, uczestniczenia w turnieju nalewek i destylatów.
Spytaliśmy przedstawicieli winnicy Adoria, która będzie reprezentować Polskę, czym będzie alejka winna. – To specjalne miejsce, gdzie będzie można degustować i kupować wino, a także rozmawiać z przedstawicielami winnic. Poza tym Robert Makłowicz przygotował specjalnie na festyn pokazy kulinarne. Podczas gotowania wykorzysta nasze wino – mówi Ilona Migacz z Winnicy Adoria.
Menu festiwalu: http://www.smakiwroclawia.pl/artykuly/477/Menu-Europy-na-Widelcu-2011
Turniej nalewek i destylatów: http://www.smakiwroclawia.pl/artykuly/468/III-Wroclawski-Turniej-Nalewek-i-I-Wroclawska-Potyczka-Destylatow-Owocowych
Wybieracie się na festiwal? Pochwal się relacją i zdjęciami!